2016.48 New "Tools,Check Sequence" function

Discussion in 'xLights (Nutcracker)' started by smeighan, Aug 30, 2016.

  1. smeighan

    smeighan Dedicated Elf

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    5
    Location:
    4217 Greenfinch Dr CO 80126
    Release 2016.48
    Keith has added new feature to check your setup and your sequence.
    Everyone give it a try: "Tools,Check Sequence".
    Will display channel overlaps, models set to unassigned but allocated to groups that are visible, files that are mentioned that dont exist and more.


    Nice job!


    Latest releases are found at www.xlights.org
    Issue Tracker is found here: www.github.com/smeighan/xLights/issues

    XLIGHTS/NUTCRACKER RELEASE NOTES:
    ---------------------------------
    2016.48 Aug 29, 2016
    -- enh (keithsw) Add sequence checker, "Tools,Check Sequence". This scans your Setup/Layout/Open sequence and highlights any
    items that might cause issues or unexpected behaviour in xLights.
    -- bug (dkulp) Fix WaveForm rendering beyond the end of the sequence
    -- bug (dkulp) Add error check for faces effect with non-default buffer style
    -- bug (dkulp) ColorWash needs to remove lower level defaults as well
    -- bug (dkulp) Fix crash in SubModel dialog flipping notebook pages when no submodels defined
    -- enh (gil) Add match duration effect alignment option. Fixes #670.
     
  2. OzAz

    OzAz Full Time Elf

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    296
    Likes Received:
    27
    Location:
    Newcastle
    What a great idea.

    downloaded, installed, tested; 0 errors 0 warnings


    though I do have a very basic set up and sequence
     
  3. keithsw1111

    keithsw1111 Full Time Elf

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    230
    Likes Received:
    11
    Location:
    Kellyville, NSW
    Find Me On:
    Re: 2016.48 New "Tools,Check Sequence" function

    Overachiever!!!
     
  4. buzzdude

    buzzdude Full Time Elf

    Joined:
    Oct 7, 2013
    Messages:
    138
    Likes Received:
    2
    Location:
    Chrinside Park, Vic
    First Try


    Errors: 0. Warnings: 26


    Two Minutes later, after a little cleanup.


    Errors: 0. Warnings: 0


    Rippa :D
     
  5. ShellNZ

    ShellNZ Senior Elf

    Joined:
    Jun 17, 2012
    Messages:
    848
    Likes Received:
    1
    Location:
    Karaka, Auckland, NZ
    Find Me On:
    Seriously considering sticking my head in the sand on this one lol
     
  6. buzzdude

    buzzdude Full Time Elf

    Joined:
    Oct 7, 2013
    Messages:
    138
    Likes Received:
    2
    Location:
    Chrinside Park, Vic
    Just noticed that whilst I selected a group and changed it to the default view from the drop down box, the group still showed in the unassigned view.


    Wasn't until I exited xlights and re launched, that they showed in the correct preview.


    Models disappeared\aligned to the correct preview straight away. Groups you have to exit for the change to take affect.
     
  7. Gilrock

    Gilrock Full Time Elf

    Joined:
    Jan 4, 2013
    Messages:
    380
    Likes Received:
    4
    Location:
    Tucson, AZ
    Find Me On:
    In the future you should report issues on Github. I just happened to notice this comment and that's my code doing this. I can see why its happening because I specifically was preventing a full model list refresh when you made a change in the group panel because for one it was unselecting the group when you do a full refresh. I missed this side effect though. The thing is if I change it to do a full refresh when you change the preview assignment you know what that means right? It's going to yank it right out of your hand so to speak because the group will disappear from the Layout page as soon as you change the assignment.
     

Share This Page