1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

Advatek Pixel Ghosting

Discussion in 'Advatek Lights' started by magish01, Nov 27, 2016.

  1. magish01

    magish01 New Elf

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I have a Pixlite MKII. Using Ray Wu WS2811 12v pixel nodes. I have 120 pixels per mini tree. 1 mini tree per universe. On all 8 universes, the first pixel stays on/flickers red. Any ides what may be causing this and how to fix it. New to RGB. Happens when using the Advatek Assistant and when running through LOR. Thank you.
     
  2. i13

    i13 Senior Elf

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    775
    Likes Received:
    6
    Recheck that the power supply is not outputting any more than 12V. I suspect this isn't the problem because it's only the first pixel coming on but it would be worth checking.
     
  3. OP
    OP
    magish01

    magish01 New Elf

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Voltage is good. 12.02 volts.
     
  4. CaptainMurdoch

    CaptainMurdoch Apprentice Elf

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    If it is only fainty on when it should be off, you might try lowering the coltage to 11.8v and see if it goes away. There have been quite a few pixels last year and this as well that display a faint tinge of red when driven over 11.8v or so.
     
  5. OP
    OP
    magish01

    magish01 New Elf

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I will try lowering the voltage. Pixel is on about 50%. Also, when I am running the sequence, the red stays on, does not change with the rest of the string.
     
  6. OP
    OP
    magish01

    magish01 New Elf

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Lowered the voltage. Did not help. Waiting to hear back from Advatek to see if they have any ideas.
     
  7. OP
    OP
    magish01

    magish01 New Elf

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Upgraded the firmware, reset the network, spit into the back of the controller.......IT NOW WORKS without the pixels ghosting. Show starts tomorrow!
     

Share This Page