1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

ECG P12S setup with 12V WS2811

Discussion in 'EthConGateway by Joshua 1 Systems' started by Megamason, Dec 10, 2015.

  1. Megamason

    Megamason New Elf

    Joined:
    Nov 10, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I'm stumped I'm trying to setup a new ECG P12S with Ray Wu's 12V WS2811 lights http://www.aliexpress.com/item/100pcs-DC12V-addressable-12mm-WS2811-led-smart-pixel-node-with-all-GREEN-wire-20AWG-IP68-rated/32278752933.html I can't even get a test pattern to run.

    On K1 i've jumped V+ with VI and V0 with +5 for shared supply method, dip switch 4 is switched up. I have V+, Data & GND connected on two test strings of 50 pixels each. The strings are on P01 and P02. The arrows on the strings are pointing away from the controller as well. I used an ohm meter and I'm getting 12v on both P13 and P00. I also get 12v if I test on v+ and Gnd for both P01 and P02.

    I can connect and configure the controller no problem.

    For string config: My string type is set at WS2811, speed is set at 3500kbps, universe #1 and then #2, starting slot 1 and pixel count 50.

    For Effect config: #01A 'Act' is checked and #02A 'Act' is checked. Start pixels are 1 and pixel count is 50 for both.

    IPconfig: E.1.31 is enabled, UBL is enabled and TestPat is enabled.

    Still no lights? Any help is appreciated.
     
  2. dale82

    dale82 Senior Elf

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    568
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kingaroy
    Hi There,

    Firstly I would check that you have wired up your lights correctly. Secondly Have you enabled output E1.31 in your controller? if you post a screen shot of your config we might see something that isn't quite right.
     
  3. OP
    OP
    Megamason

    Megamason New Elf

    Joined:
    Nov 10, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Here's my string config, effect config and IP Config
     

    Attached Files:

  4. Benschristmaslights

    Benschristmaslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    8
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:
    untick your effects as you do not need them. then let me know what happens
     
  5. OP
    OP
    Megamason

    Megamason New Elf

    Joined:
    Nov 10, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I unticked all the effects but, still got nothing.
     
  6. OP
    OP
    Megamason

    Megamason New Elf

    Joined:
    Nov 10, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Well I think I've isolated the problem. I hooked up a pigtail that came with the lights from Ray Wu and voila they light up no problem so I have some wiring messed up somewhere on the pigtails from the board or the connection between the pigtails and the lights.
     
  7. Benschristmaslights

    Benschristmaslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    8
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:
    that is why I solder my own plugs
     

Share This Page