1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

3.x Error when opening a sequence in Vixen 3

Discussion in 'Vixen' started by brettjm, Aug 14, 2014.

  1. brettjm

    brettjm New Elf

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Fargo, ND
    ************* Exception Text **************
    System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at Vixen.Sys.Managers.ContextManager.ReleaseContext(IContext context)
    at System.Windows.Forms.Form.WmClose(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)




    Anyone seen this before? I have deleted my controllers, my preview, all my elements and all my sequences and I still get this error when I try to start a new sequence. I have also tried to uninstall and reinstall the program but still the error comes up.


    The error actually says "Unhandled exception has occurred in your application. If you click Continue, the application will ignore this error and attempt to continue. If you click Quit, the application will close immediately. Object reference not set to an instance of an object."


    Thanks for any help,
    Brett
     
  2. OP
    OP
    brettjm

    brettjm New Elf

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Fargo, ND
    I also downloaded and reinstalled .net framework with no difference.
     
  3. SmartAlecLights

    SmartAlecLights Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    12
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
    when you uninstall .
    do you delete the vixen3 folder from your my documents folder?
     
  4. OP
    OP
    brettjm

    brettjm New Elf

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Fargo, ND
    I did not, I will try that tomorrow.
     
  5. SmartAlecLights

    SmartAlecLights Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    12
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
    its also the folder to make backups of, just incase something happens
     
  6. damo1271

    damo1271 Full Time Elf Generous Elf

    Joined:
    Oct 12, 2011
    Messages:
    195
    Likes Received:
    3
    Location:
    Adelaide
    Find Me On:
    Did you install 64 or 32 bit version? I had a problem with 64 bit version, but 32 works fine. (Yes i have 64 bit OS!)
     
  7. davrus

    davrus Silent Elf

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Location:
    Whitianga
    Do you have a sound card on your PC ? Is the speaker connected ? Is it activated ?
     
  8. OP
    OP
    brettjm

    brettjm New Elf

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Fargo, ND
    It is the 64 bit program, maybe I will try the 32. and it is on a laptop so I'm just using the built in sound.
     
  9. davrus

    davrus Silent Elf

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Location:
    Whitianga
    What version of Vixen 3 ?
     
  10. OP
    OP
    brettjm

    brettjm New Elf

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Fargo, ND
    It is version 3.0.10
     
  11. davrus

    davrus Silent Elf

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Location:
    Whitianga
    What action did you do right before the error occurred?
    [/size]
    [/size]Is this just when first opening a sequence?
    [/size]
    [/size]If so was that sequence created in the current version or a previous version?
    [/size]
    [/size]Does this show up when starting a new blank sequence?
     
  12. OP
    OP
    brettjm

    brettjm New Elf

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Fargo, ND
    Yes, it happens when I first open a sequence and it was created in the same version.
    And it also happens when I try to create a new blank sequence.
     
  13. davrus

    davrus Silent Elf

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Location:
    Whitianga
    I know that you already said that you re-installed it, but one suggestion I have had is to reinstall dot net 4.5


    The consensus is that something strange has happened in the display setup files. Have you done any patching to the controllers ? Even just starting to patch, but not finishing and saving ?


    Can you zip up your Vixen profile directory structure. We don't need the music or sequence files, just your Vixen profile directory.


    If you do that, I will create a Bug Report, which will get the development team to look at it.
     
  14. OP
    OP
    brettjm

    brettjm New Elf

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Fargo, ND
    where is the Vixen profile directory that you want?
     
  15. davrus

    davrus Silent Elf

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Location:
    Whitianga
    It depends how you installed Vixen 3.


    By default, it installs its parameter area in the users document structure, so look in Documents for a subdirectory called Vixen 3. Thats what we need (but don't zip the music files, we don't need them)
     

Share This Page