1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

Not all lights coming on in XLights test mode

Discussion in 'Music, Playlists & Broadcasting' started by Brenton Gee, Nov 21, 2017.

  1. Brenton Gee

    Brenton Gee New Elf

    Joined:
    Jun 3, 2017
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hi guys,

    We’ve put all our lights up and they all work through our Advatek controllers but when we try in test mode on XLights only some are coming on. Can anyone help us?

    Thanks
     
  2. AAH

    AAH I love blinky lights :) Community Project Designer

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    2,624
    Likes Received:
    36
    Location:
    Eaglehawk
    Find Me On:
    Not without a lot more details no-one can.
    Have you tried testing directly from the Advatek controllers?
    Having mismatched string settings on the controller vs Xlights is probably the most common cause.
    Screenshots of the Advatek assistant and Xlights might give some insight.
     
    szoka likes this.
  3. OP
    OP
    Brenton Gee

    Brenton Gee New Elf

    Joined:
    Jun 3, 2017
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    We have tested them through Advatek and they worked perfectly but once I tested them through xlights only half the house worked. I've attached screenshots of our layouts and setup if that helps.
     

    Attached Files:

  4. AAH

    AAH I love blinky lights :) Community Project Designer

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    2,624
    Likes Received:
    36
    Location:
    Eaglehawk
    Find Me On:
    If you test with the xlights test are the correct elements turning on at the correct channels?
    Where does the the change between working and non working occur?
    There are some large channel gaps in the Xlights setup tab.
     
  5. OP
    OP
    Brenton Gee

    Brenton Gee New Elf

    Joined:
    Jun 3, 2017
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    The correct elements do turn on at the correct channels, one side of the house that has the garage doors, mini spinner work but the side with the windows, roof and large spinner don't work. we have three controllers, 1 for the singing trees, 1 for the right side of the house and the last for the left side of the house. I have changed the channels to what they are now because I had a lot of overlaps going. We had a lot of confusion with the set up and outputs/channels etc....
     
  6. cdbrown

    cdbrown New Elf

    Joined:
    Jan 12, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    2
    Location:
    Perth
    So basically anything on the 3rd controller which in xlights is universe 36, channel 17851 and up to 70:35700 aren't working. Have you confirmed 192.168.0.50 is the correct IP for that controller? Are you able to provide the controller setup? Have you tested it with da_E131 utility?
     

Share This Page