1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

starburst problem

Discussion in 'Show Off Arena' started by lizardking, Aug 15, 2015.

  1. lizardking

    lizardking IT IS STILL ALL BENS FAULT

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Messages:
    416
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gold Coast
    Find Me On:
    hi all i have made a 8 spoke 11 pixel per spoke star burst the pixels are wired in series from outside 1st spoke the the middle then outside to the second spoke to the middle and so on i cannot get the star to sequence properly all the effects that allow burst from the middle out does not work has anyone had this problem and know how to fix it if it is a wiring issue or a patching issue


    thanks adam
     
  2. Boof63

    Boof63 Senior Elf Generous Elf

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    513
    Likes Received:
    10
    Location:
    Kadina
    Firstly does the pixels run in sequence when lit up
    ie 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 then
    12,13,14,15,16 etc
    "Da-E131" is a grerat freebie for testing pixels
    What software are you running and what hardware is running the lights?
    Cheers Boof63
    Ps I have similar "spokes" of 5 pixel and they run the same way in to out and back to middle to start next spoke
     
  3. OP
    OP
    lizardking

    lizardking IT IS STILL ALL BENS FAULT

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Messages:
    416
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gold Coast
    Find Me On:
    thanks boof i am using Vixen3 and the da test works fine just cant get the set up right in the sequencer
     
  4. prof

    prof Apprentice Elf Generous Elf

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bundanoon
    does the preview show the effect doing the opposite to what you expect or is it all jumbled up.
     
  5. OP
    OP
    lizardking

    lizardking IT IS STILL ALL BENS FAULT

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Messages:
    416
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gold Coast
    Find Me On:
    the preview shows exactly what it should but not in real life
     
  6. battle79

    battle79 Full Time Elf

    Joined:
    Dec 8, 2012
    Messages:
    384
    Likes Received:
    0
    Location:
    Chirnside Park, Victoria, AU
    Sounds like you have a patching problem.

    From memory vixen 3 when building models will start from the middle and work out on each spoke. This means that rather that selecting the whole model and the relevant channels and clicking to patch, you will instead have to patch each spoke one at a time.

    As you select each spoke and the relevant channels, make sure you have the reverse patch radio button selected and that should hopefully sort you out.

    Regards,
    Rowan
     
  7. OP
    OP
    lizardking

    lizardking IT IS STILL ALL BENS FAULT

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Messages:
    416
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gold Coast
    Find Me On:
    thanks for all the help after many hours of trial and error i worked it out i made each spoke its own element in a group then patched the whole group to the appropriate outputs and now it all work the same as the preview in Vixen 3
     

Share This Page