Timing track

Discussion in 'xLights (Nutcracker)' started by unnefer, Oct 30, 2016.

  1. unnefer

    unnefer New Elf

    Joined:
    Oct 30, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    -27.660543,152.8428272
    Hi. New to forum and to xLight :)

    I'm having a problem with xLights where I seem to have messed up my timing track. It's showing a green bird head icon and it cannot be used to trigger models anymore?

    Basically I originallyadded an empty timing track and was adding timing marks to each beat of the song being used in the show, but I missed a few and tried to add them to and broke what I had already done:(

    Asyou can imaginge,a song has probably a thousand or so kick-drum beats, and I had all but about 5 marked out, but now none of what I had done can be used.

    Hopefully someone knows what I did and can help me get it working again.

    Thanks,
    Leslie
    Save
     
  2. keithsw1111

    keithsw1111 Full Time Elf

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    228
    Likes Received:
    11
    Location:
    Kellyville, NSW
    Find Me On:
    You seem to have down a breakdown phrases so now it thinks it is a papagayo track. There is no way to undo this without editing the xml. If you post your sequence xml I will try to undo it for you.
     
  3. Gilrock

    Gilrock Full Time Elf

    Joined:
    Jan 4, 2013
    Messages:
    379
    Likes Received:
    4
    Location:
    Tucson, AZ
    Find Me On:
    Yeah you did phrase and word breakdown to create it into a Papagayo timing track. But even so a Papagayo track will work just fine for placing effects. What kind of trigger isn't working?
     
  4. keithsw1111

    keithsw1111 Full Time Elf

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    228
    Likes Received:
    11
    Location:
    Kellyville, NSW
    Find Me On:
    A couple of effects that let you use timing tracks filter out timing tracks with greater than 1 layer.
     
  5. Gilrock

    Gilrock Full Time Elf

    Joined:
    Jan 4, 2013
    Messages:
    379
    Likes Received:
    4
    Location:
    Tucson, AZ
    Find Me On:
    Not sure we need to do that. The first layer can still work fine for triggering effects.
     
  6. OP
    OP
    unnefer

    unnefer New Elf

    Joined:
    Oct 30, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    -27.660543,152.8428272
    Thanks for all the replies. Darn it, terrible mistake to make by me.


    I'm at work right now, so not entirely sure of the name of element effect - it basically just switched the element on every time it passed a timing mark. I was using the element effect to make an [/size]element blink to the beat (as defined using the timing marks).


    Maybe there is a better way to have an element blink to the beat of the song used? That wouldn't need me to redo the timing track?
     
  7. keithsw1111

    keithsw1111 Full Time Elf

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    228
    Likes Received:
    11
    Location:
    Kellyville, NSW
    Find Me On:
    2 options ... send us your sequence file and we fix it. Wait for v51 where I have removed the VU Meter limitation which meant it couldnt use a papagayo track.


    Both should work.
     
  8. OP
    OP
    unnefer

    unnefer New Elf

    Joined:
    Oct 30, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    -27.660543,152.8428272
    Thanks heaps for the reply Keith. I have a 2 week wait for the pixels, so if .51 is going to be out soon, I can wait (I don't want to trouble anyone).
     
  9. keithsw1111

    keithsw1111 Full Time Elf

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    228
    Likes Received:
    11
    Location:
    Kellyville, NSW
    Find Me On:
    It should be put very soon
     

Share This Page