1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

ACL Strobes Power Calculation

Discussion in 'Strobes - LED or Others' started by Kaden, Aug 31, 2012.

  1. Kaden

    Kaden Pixels! I need more pixels!

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    724
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gold Coast
    So - I am getting my spreadsheet on and working out loads and such to plan power supplies in my display.

    How many watts should I allow for the ACL strobes?

    They will be powered while the show is running and I will trigger them with the the ground of a controller.
     
  2. lithgowlights

    lithgowlights Senior Elf

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    781
    Likes Received:
    38
    Location:
    Lithgow, NSW
    Find Me On:
    I did some measurements and for 16 of them running here and the peak current drawn once the strobes were running was only about 600mA. When initially started with the trigger on it was up to 1.7A because a few strobes were programmed with the same code and triggered at the same time. Once running for a few seconds the current soon settles to just 600mA peak
     
  3. OP
    OP
    Kaden

    Kaden Pixels! I need more pixels!

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    724
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gold Coast
    Thanks for that ll :)
     
  4. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,501
    Likes Received:
    22
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    I easily ran 50 of them with a 60 watt power supply, so the current requirements are fairly low, so with the 60 watt power supply i could run a lot more
     
  5. OP
    OP
    Kaden

    Kaden Pixels! I need more pixels!

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    724
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gold Coast
    As my display is exclusively 12v, except for the strobes, I am thinking I will purchase some DC-DC 12v->5v converters just for them.


    They are 3 amp so if I use them in each strobe "area" I should be able to load them up with say 20-30 each.
     

Share This Page