1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

Can LSP support processing on more then 1 CPU?

Discussion in 'LightShow Pro (LSP)' started by burner, Aug 29, 2013.

  1. burner

    burner Full Time Elf

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    315
    Likes Received:
    0
    I'm watching the task manager utilize 1 out of the 4 CPU cores on my machine. I have set processor affinity (defaulted to on anyway), but can only see 25% use by LSP. Is there a way for it to use a 2nd CPU?
     
  2. AAH

    AAH I love blinky lights :) Community Project Designer

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    2,622
    Likes Received:
    36
    Location:
    Eaglehawk
    Find Me On:
    Just out of curiosity what version of LSP and is it on 32 bit or 64 bit?
     
  3. SmartAlecLights

    SmartAlecLights Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    12
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
  4. OP
    OP
    burner

    burner Full Time Elf

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    315
    Likes Received:
    0
    Windows 7 and the latest version of LSP (64bit) on an i5 CPU with 8gb RAM. I can see it bounce up to around 6gb of ram when trying to import a nutcracker userpattern.xml file.
     
  5. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,501
    Likes Received:
    22
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    LSP uses all 4 of my cores but only a single thread per core and I can see this when using the processor monitor. I use Win7 64 bit with 16gb ram and LSP will use most of that with very large sequences.
    The curent version offered on the LSP website also supports multicore. I would ensure you have the letest version installed as you may have a version from earlir last year.
     
  6. OP
    OP
    burner

    burner Full Time Elf

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    315
    Likes Received:
    0
    Just grabbed the latest LSP (mine was the previous version), but hasn't made any difference. Looking at the resource monitor, I see 20 threads and 25 CPU (which is a %) when doing something major, and it redline's.
     

Share This Page