Flame effect on candles

Discussion in 'xLights (Nutcracker)' started by Bokines, Dec 12, 2014.

  1. Bokines

    Bokines New Elf

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Location:
    North Gosford, NSW
    Hi,

    I've just added 4 six foot candles to my display. Each candle has 16 nodes in the body and 4 nodes in the wick. A string length of 20 nodes is used for each candle.

    In nutcracker I have set up my models as 4 candle bodies and 4 wicks. This should allow me to run a continue flame effect on the wicks and vary the effects on the bodies.

    Below is my definition.

    CandleBody1 16 nodes Channels 1 to 48
    Wick1 4 nodes Channels 49 to 60
    CandleBody2 16 nodes Channels 61 to 108
    Wick2 4 nodes Channels 109 to 120
    CandleBody3 16 nodes Channels 121 to 168
    Wick3 4 nodes Channels 169 to 180
    CandleBody4 16 nodes Channels 181 to 228
    Wick4 4 nodes Channels 229 to 240

    The effect I am running on the wicks is flame effect with yellow white and red. The first candle wick works perfectly and only flickers using red, yellow and white. However all the other wicks are showing a pink and purple effect. I can not understand why when I have applied the same effect across all the wicks.

    Any suggestions?
     
  2. nzlongfellow

    nzlongfellow Dennis from NZ

    Joined:
    Jan 2, 2014
    Messages:
    538
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lepperton, Taranaki
    Find Me On:
    Maybe swap them around and see if the problem follows the candle but Poor Voltage is the first thing I would look at.
    Check your voltage drop and consider injection or a larger power supply.
     

Share This Page