1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

HELP ASAP!

Discussion in 'xLights (Nutcracker)' started by Keither, Dec 11, 2016.

  1. Keither

    Keither New Elf

    Joined:
    Nov 24, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Location:
    RI, USA
    I'm at a show and I totally clark griswalded it. I can get Xlights to test my pixels in test mode using xlights 2012b, but I cant get any sequences to work at all. I've tried directly from the playlist and in a schedule. I am using an alphapix 16. What could I be missing? I might have to run these in test mode all night...
     
  2. buzzdude

    buzzdude Full Time Elf

    Joined:
    Oct 7, 2013
    Messages:
    139
    Likes Received:
    2
    Location:
    Chrinside Park, Vic
    From the scheduler have you turned the output to lights on. Top right press the light bulb.

    Sent from my SGP511 using Tapatalk
     
  3. Boof63

    Boof63 Senior Elf Generous Elf

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    512
    Likes Received:
    10
    Location:
    Kadina
    check the output to lights is selected as keither said,
    doers the hardware test pattern work ok as well
    update the xlights to the current version.(backup everything else first)
    pls post photos of xl and the controller setups,
    sounds like data not going to the controller where its needed
    Cheers Boof63
     
  4. OP
    OP
    Keither

    Keither New Elf

    Joined:
    Nov 24, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Location:
    RI, USA

    Dude, you saved the show!
    This show build was the death of me for the past six weeks. I literally finished the build at the show, and I never got to see if everything worked before tonight. Everything was so last minute, I decided to incorporate three mega pixel trees into a rave party (The Nightmare Before Christmas) six weeks out. I learned Lightshow Pro, then scrapped that and learned xLights, spent countless hours learning about all of this and sequencing a show along the way.
    All of my pixels worked except one strip which was on a stand alone piece and was omitted from the display with no issues. It's not a permanent install, and a lot of what I needed to build on arrived at the show. I pulled an all nighter splicing and zip tying until my fingers went raw. I got the display running except this one little button. I was literally inside my center pixel tree behind the DJ for the first set and a half trying to find an answer on a forum, or watch a video while a rave was happening around me when I sent out this hail Mary and you definitely nailed it for me.
    You helped turn the show from three expensive blinking trees into a work of art with beautiful visuals which the crowd loved.
    Now to modify the build into one tree for my front yard (hello neighbors lol)
    thanks again
     
  5. marmalade

    marmalade cats & pixels

    Joined:
    Dec 1, 2015
    Messages:
    188
    Likes Received:
    25
    Location:
    newcastle
    that lightbulb has caused me to run quickly back inside a few times as well!


    So much power for one little button :D


    And the loop icon has had it's fair share of emergency clicks!
     
  6. Boof63

    Boof63 Senior Elf Generous Elf

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    512
    Likes Received:
    10
    Location:
    Kadina
    Glad it all worked out, but i cant take the credit, i have had similar problems and posting here,
    other members have provided thought and solutions so just paying it forward
    Cheers Boof63
    :D :D :D :D
     
  7. buzzdude

    buzzdude Full Time Elf

    Joined:
    Oct 7, 2013
    Messages:
    139
    Likes Received:
    2
    Location:
    Chrinside Park, Vic
    Yes it's a funny little lightbulb. Mine floods my outgoing internet connection, even when the scheduler is idle, leading to lots of complaints from the household. Ended up blocking xlights on the server's firewall, now everyone is happy.

    Sent from my SGP511 using Tapatalk
     
  8. cdjazman

    cdjazman Full Time Elf

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    253
    Likes Received:
    34
    This I did not realize......... Will see if that helps my rugrats and then they can stop complaining to me...........
     
  9. buzzdude

    buzzdude Full Time Elf

    Joined:
    Oct 7, 2013
    Messages:
    139
    Likes Received:
    2
    Location:
    Chrinside Park, Vic
    Oh thought it was just me. If the works let me know and raise a ticket to the xlights development team.

    Sent from my C6903 using Tapatalk
     
  10. OzAz

    OzAz Full Time Elf Generous Elf

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    336
    Likes Received:
    49
    Location:
    Newcastle

    I hadn't really noticed that, but I hadn't checked.


    just did quick and dirty check, see screen shot, blue arrow when I turned lights off, red when I turned them back on. That's a reasonable amount of extra traffic on the WiFi - about 200kbps
     

    Attached Files:

  11. cdjazman

    cdjazman Full Time Elf

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    253
    Likes Received:
    34
    Wonder if that is the same with falcon player on raspberry pi.....???????
     
  12. cdjazman

    cdjazman Full Time Elf

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    253
    Likes Received:
    34
    OK so have put a test in place that I removed the gateway from the falcon player.

    See how that goes.
     

Share This Page