1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

My display in Fremont, Ca

Discussion in 'Show Off Arena' started by bluzervic, Jan 21, 2012.

  1. bluzervic

    bluzervic 65,768 Channels, 185 Universes

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    515
    Likes Received:
    11
    Location:
    Fremont, Calif.
    Find Me On:
    I found out the video audio had too much white noise after I took down the display or I would have re-done this
    I also am looking for a better FM transmitter than what I have.


    But here it is anyway


    Fremont, CA Christmas lights


    Blu
     
  2. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,501
    Likes Received:
    22
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    Very nice work there, it looks fantastic. As far as a transmitter you cant go past the EDM transmitter for the best sound quality and reliability. (for some reason their orders page is down)
     
  3. Bird

    Bird Proud LOR user

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    1,747
    Likes Received:
    1
    Location:
    Cincinnati, Ohio, USA
    Nice work, you should be proud.
    Is that a train on your roof?
     
  4. kel

    kel Dedicated Elf

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,526
    Likes Received:
    0
    Location:
    Tenterfield, NSW/Qld border
    [​IMG]
     
  5. Robbo

    Robbo Full Time Elf

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    Location:
    Tyabb-Victoria
    well done, but as for the white noise, i would simply mute the audio from the video and do an audio overlay, for cleaner music ;-)
     
  6. Boof63

    Boof63 Senior Elf Generous Elf

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    549
    Likes Received:
    14
    Location:
    Kadina
    Nice one, hoping for as good a setup for myself this year!!!!

    cheers Boof63 :) :)
     
  7. Bevo

    Bevo Let your Light Shine before men

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    315
    Likes Received:
    0
    Location:
    Caboolture QLD
    Find Me On:
    Great job with your display last year. It will be good to what you come up with this year. ;)
     
  8. Superman

    Superman I Have C.L.A.P and its very infectious Global Moderator

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    1,648
    Likes Received:
    20
    Location:
    Ipswich-QLD
    Find Me On:
    Well done. Nice and bright
     
  9. OP
    OP
    bluzervic

    bluzervic 65,768 Channels, 185 Universes

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    515
    Likes Received:
    11
    Location:
    Fremont, Calif.
    Find Me On:

    Any suggestions on how to do this ?


    -Blu
     
  10. Robbo

    Robbo Full Time Elf

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    Location:
    Tyabb-Victoria
    depending on software you are usually able to mute the volume of the video layer and add in Audio from a separate source, being the original mp3 or whatever, the challenge comes in lining the mp3 up with the video
     
  11. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,501
    Likes Received:
    22
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    Most decent video editing software has an audio overlay, so its a matter of muting the video sound (again done in the video editing software) and then overlaying the audio track.
    But be warned its not usually as easy as just that as more times than often the end of the song will not match the end of the video as different types of video and audio encoding can make slight differences in the length of the song and video. Again most decent software will allow you to spped up or slow down the audio overlay.
    Another way to also keep the sound matched with the video is to take different videos of your show with different angles or by focussing in on one or more elements of your display, this way you can keep the music matched through out the sequence by ensuring the next video scene will then start in timing to the music.
     
  12. Slite

    Slite Full Time Elf

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mölnbo, Sweden
    If you have an audio in/mic in on your camcorder, can't you use that? Then you shouldnt have a probem with either bad sound, nor out of sync issues, or?

    If that is a stupid suggestion, feel free to say so... I'm not that into camcorders :)

    /Stefan
     
  13. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,501
    Likes Received:
    22
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    Not at all, that is how i actually did it in previous years by just hooking up a portable radio to my video camera. But not all cameras have that feature and the camera i used for 2011 didnt have this feature so i did it the way mention below. I feel the way below allows more control and allows you to cut between different scenes.
     

Share This Page