RBG channels swapped between xlights and F16

Discussion in '101 Display Basics' started by Doctor_007, Aug 27, 2017.

  1. Doctor_007

    Doctor_007 Apprentice Elf

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    70
    Likes Received:
    18
    Location:
    Toowoomba
    Hi All,

    I have a weird issue where I'm test running sequences in xlights and outputting to my lights and everything is fine with correct colour order (RBG) . However, when I run sequence through FPP the channels are swapped BGR?! I have the lights setup in xlights as RGB nodes and on the F16 also order is RBG. Any ideas what could be going on?

    Thanks,
    Matt.
     
  2. OP
    OP
    Doctor_007

    Doctor_007 Apprentice Elf

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    70
    Likes Received:
    18
    Location:
    Toowoomba
    The other weird part is if I test the channels through the F16 they are correct colours. So maybe something wrong in FPP for it to swap them somehow?
     
  3. djgra79

    djgra79 Senior Elf

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    686
    Likes Received:
    76
    Location:
    Cranbourne West
    Find Me On:
    If everything is correct when outputting to lights via xlights, another test is using da_e.131.
    But it does sound like the issue lies in FPP somehow.
     
  4. OP
    OP
    Doctor_007

    Doctor_007 Apprentice Elf

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    70
    Likes Received:
    18
    Location:
    Toowoomba
    Thanks @djgra79. Thinking at this stage the only way around it is to change it in the controller. It works that way but don't think I should have to do that.
     
  5. darylc

    darylc Full Time Elf Global Moderator

    Joined:
    Dec 8, 2012
    Messages:
    344
    Likes Received:
    43
    could be an off by 1 or 2 channel problem between fpp/f16 configs
     
    Doctor_007 likes this.
  6. OP
    OP
    Doctor_007

    Doctor_007 Apprentice Elf

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    70
    Likes Received:
    18
    Location:
    Toowoomba
    Thanks @darylc. That might explain it actually. Will check this out as it has to be something silly that I've missed like that.
     
  7. Kitman

    Kitman Full Time Elf

    Joined:
    Oct 25, 2014
    Messages:
    279
    Likes Received:
    14
    Location:
    Munno Para
    I had the same kind of issue, one of my strings of icicles was just weird colours and I couldn't figure it out until I looked at the controller and saw that I had the start channel of the string of icicles set to the same channel as the end of the last string made everything very weird.
     
    Doctor_007 likes this.
  8. scamper

    scamper Senior Elf

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Messages:
    750
    Likes Received:
    45
    Location:
    collie
    Find Me On:
    A little off topic, but you realise you are using the "Vixen" logo as your profile pic yet you are using Xlights.
    I went to jump in to help, then realised I probably know nothing about your problem :confused:
     
  9. OP
    OP
    Doctor_007

    Doctor_007 Apprentice Elf

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    70
    Likes Received:
    18
    Location:
    Toowoomba
    Lol. @scamper, sorry I can see how that would be confusing! I'm actually using and testing on both. Just working in xlights at the moment.
     

Share This Page