Xlights Problem

techs2211

New elf
Joined
Dec 2, 2021
Messages
11
Hello All I am starting to learn how to use Xlights and if I am just trying to do something simple to have my strands using the single strand with 2 colors when I output to my lights they look to be flashing like a strobe light really fast. I am not sure how to get them to look nice and smooth with out flashing, Is this something someone here could help me out with

Also posted to DIYC:
 

Katekate

Full time elf
Joined
Jan 1, 2020
Messages
305
Location
Portland, Vic
How do they look on screen? if they are smooth on screen but strobing IRL you might have a wiring problem.

Do you have anything else that might be trying to send data to the lights? could also be a cause.
 

techs2211

New elf
Joined
Dec 2, 2021
Messages
11
So I used vixen and they are fine with that program. I want to switch to XLights And they look good onscreen jut not irl
 

techs2211

New elf
Joined
Dec 2, 2021
Messages
11
I did I was thinking that might have been the problem but the lights work fine when running in vixen with XLights open just not In XLights while I still had vixen opened
 

techs2211

New elf
Joined
Dec 2, 2021
Messages
11
Ok that fixed the problem.

I have one more question how do I set up dates and time that my show will play I am not seeing anyway to set that up with in XLights or XSchedluer
 

techs2211

New elf
Joined
Dec 2, 2021
Messages
11
I don’t see a place to pick the date and time to start and end the show
 

techs2211

New elf
Joined
Dec 2, 2021
Messages
11
I didn’t see anything that said schedule but I will look again and see if I can see it
 
Top