added a 2nd controller but not getting any lights from it..

badger4543

Full time elf
Joined
Nov 7, 2019
Messages
112
Location
S.E Melbourne
hey guys i've added a 2nd controller(pixlite4), but not getting any lights light up out of it.

this is my second year and last year i used a pixalite 16 with fpp on a rpi and this year i've just added the pixlite 4 to run my 5v props off of instead to using half the pixlite 16 for a few ports. i haven't updated fpp just running what ever firmware was on it last year, the pixlite 16 lights up and runs sequences but the pixlite4 gives me nothing.. i'm sure its a simple setting i've missed somewhere..

i've done the whole advatek assistant thing,
the pixlite 4 lights up and appears to boot up normal,
i can ping the pixlite4 from fpp

any help would be much appreciated.
 

Attachments

  • Screen Shot 2021-11-23 at 10.01.59 pm.png
    Screen Shot 2021-11-23 at 10.01.59 pm.png
    273.7 KB · Views: 4
  • Screen Shot 2021-11-23 at 10.00.29 pm.png
    Screen Shot 2021-11-23 at 10.00.29 pm.png
    283.9 KB · Views: 4
  • Screen Shot 2021-11-23 at 10.00.12 pm.png
    Screen Shot 2021-11-23 at 10.00.12 pm.png
    203.9 KB · Views: 4
  • Screen Shot 2021-11-23 at 10.00.06 pm.png
    Screen Shot 2021-11-23 at 10.00.06 pm.png
    204.4 KB · Views: 4

AAH

I love blinky lights :)
Community project designer
Joined
Dec 27, 2010
Messages
3,946
Location
Eaglehawk
There's not enough info in the pics to say for sure what all of your problems are but in the xlights setup you have both controllers having universes 1-5. Xlights won't let you have the same channels so presumably they are different channels. If you go to tools>check sequence I expect that you will find channel assignment issues listed.
 

badger4543

Full time elf
Joined
Nov 7, 2019
Messages
112
Location
S.E Melbourne
There's not enough info in the pics to say for sure what all of your problems are but in the xlights setup you have both controllers having universes 1-5. Xlights won't let you have the same channels so presumably they are different channels. If you go to tools>check sequence I expect that you will find channel assignment issues listed.
still no lights to the PIXLITE 4.. will try agin tomorrow to late now..
 

Attachments

  • Screen Shot 2021-11-23 at 11.06.00 pm.png
    Screen Shot 2021-11-23 at 11.06.00 pm.png
    129.9 KB · Views: 6
  • Screen Shot 2021-11-23 at 11.05.56 pm.png
    Screen Shot 2021-11-23 at 11.05.56 pm.png
    134.2 KB · Views: 5
  • Screen Shot 2021-11-23 at 11.05.48 pm.png
    Screen Shot 2021-11-23 at 11.05.48 pm.png
    135.7 KB · Views: 5
  • Screen Shot 2021-11-23 at 11.02.53 pm.png
    Screen Shot 2021-11-23 at 11.02.53 pm.png
    288.4 KB · Views: 6
  • Screen Shot 2021-11-23 at 10.59.59 pm.png
    Screen Shot 2021-11-23 at 10.59.59 pm.png
    172.1 KB · Views: 6

BAZMick

Full time elf
Generous elf
Joined
Nov 26, 2019
Messages
353
In FPP the start channel of the Pixlite4 should be 10201 now that you've changed the universes from your first post
 

BAZMick

Full time elf
Generous elf
Joined
Nov 26, 2019
Messages
353
Could also try changing the 12V stuff over from the 16 to the 4 to test because you know that they were working
 

badger4543

Full time elf
Joined
Nov 7, 2019
Messages
112
Location
S.E Melbourne
all sorted now.. i hope haha.. i didn't put in the start universe on the Pixlite 4 in the advatek assistant quick test sequence and she all lit up soo happy days.. thanks to all the input i knew i would have missed something simple along the way..
 
Top