Controller ports do not match

Ray Led

New elf
Joined
Jul 3, 2018
Messages
4
Hi Guys
have a question have a Pixlite 16 none of the ports in xlights align with the ports on my controller, so i cannot get all the universes to work as required. is a simple display just using strips as outlines. Have no errors on sequence or controller upload.
any help owould be appreciated.


regards

ray
 

AAH

I love blinky lights :)
Community project designer
Joined
Dec 27, 2010
Messages
3,389
Location
Eaglehawk
Some pictures of your xlights config and also the Advatek helper are needed so we can give you some input.
 

daunce

Apprentice elf
Joined
Jun 9, 2010
Messages
79
Location
Ferntree Gully, VIC
I consider myself a newbie, but I found switching to advice in "The Death of Start Channels" View: https://youtu.be/o6ROdEDhSMI
simplified my set up. Using 1 line per controller in xLights setup tab, and then using xLights to upload the configuration to the controller as Keith describes in his video at this point in time View: https://youtu.be/xtemNvNfsMw?t=4810
.

It took me a while, but with the help of the built in tests within xLights, controller and FPP, I was able to fix up all my set up issues.

Sorry I'm not really troubleshooting your issue, but I'm hoping the above may help.
 

OzAz

Senior elf
Generous elf
Joined
Dec 29, 2015
Messages
675
Location
Newcastle
Quick look I can't see anything particularly wrong, but I'm no expert

Only thing I might try is setting exact number of pixels on each port in the Advatek assistant instead of just max number you have.
I know some controllers don't care, but I know one of my types does.
 

AAH

I love blinky lights :)
Community project designer
Joined
Dec 27, 2010
Messages
3,389
Location
Eaglehawk
Go into the display testing in xlights and turn on a prop at a time. If you have 12V strip you may have assigned 3 times as many pixels as it really has and that will get really messy when you have daisy chained props.
 

Ray Led

New elf
Joined
Jul 3, 2018
Messages
4
Hi Al

working on 5v strings in test the props don't all work so will be checking my programming (leaning towards dud controller).
will a[so get my head around the vidios suggested.

thank again

ray
 

Ray Led

New elf
Joined
Jul 3, 2018
Messages
4
probably right,will strip down display and build one at a time
 
Top