ECG-P12R lights blinking when idle

Discussion in 'RGB Lights - Intelligent Pixels and 3-Channel RGB' started by Snowwalker, Oct 12, 2013.

  1. Snowwalker

    Snowwalker New Elf

    Joined:
    Jan 13, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I'm running a ECG-P12r and WS2801 lights. When the setup is idle the pixels blink. Any ideas would be causing this to happen.
     
  2. chicken

    chicken Apprentice Elf

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Francisco Bay Area, CA
    The test jumper is set. Unset that and it will work. Good luck
     
  3. OP
    OP
    Snowwalker

    Snowwalker New Elf

    Joined:
    Jan 13, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    It doesn't seem to matter if it's in test mode or not. Any time the sequence is idle, the light flash. The flash does not appear to be full brightness.
     
  4. kane

    kane Dedicated Elf

    Joined:
    Dec 23, 2010
    Messages:
    1,019
    Likes Received:
    0
    Location:
    Trigg (Northern suburbs of Perth)
    Find Me On:
    Is it all pixels or just a couple? If just a couple could be dodgy pixels. Otherwise maybe try playing with the speed in your p12r config. Change up or down and reboot.
     
  5. OP
    OP
    Snowwalker

    Snowwalker New Elf

    Joined:
    Jan 13, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have a string of 25 pixels attached and all of them flash. They may be doing it when the sequence is running also, but it isn't noticeable then. I'll try changing slots and strings tomorrow to see if that has any effect.
     
  6. riri7707

    riri7707 Full Time Elf

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Location:
    Paris / France
    2 points to check :
    a) Distance from controler and first pixel of your string (as far as I remember 6 meter max, without any repeater or null pixel)...
    b) The speed is to high on your settings... change the values down until you get a stable display
     
  7. ShellNZ

    ShellNZ Senior Elf

    Joined:
    Jun 17, 2012
    Messages:
    848
    Likes Received:
    1
    Location:
    Karaka, Auckland, NZ
    Find Me On:
    Im not gonna be much help but I think there was someone a couple of weeks ago in chat who was having a similar problem, turned out to be the ground? Im not 100% sure how it was fixed, but thought I would throw it out there.
     
  8. OP
    OP
    Snowwalker

    Snowwalker New Elf

    Joined:
    Jan 13, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    :) Good news! Problem solved. Replacing string stopped the flashing. Problem is most likely a bad pixel in the string. Thanks for the help!
     
  9. randallr

    randallr New Elf

    Joined:
    Sep 3, 2012
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Location:
    Andrews, Texas
    Last season, I had a 'flicker' that would show up on my strips around 2 windows (taped to alum window frame)
    I would change them and it would fix it. But when I'd take the old strip and test on the workbench, it would be fine. I kept thinking it was a ground problem. Right before the end of the season, I switched to a higher power FM transmitter, which is just inside one of the windows. As soon as I'd turn it on, the flicker would start. Shielding the short wires between controller and strip didn't help- as the whole strip has conductors and IC's that are exposed the whole length.
     

Share This Page