1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

Got a new EtherCongateway (ECG) and trying to hook it up to LSP?

Discussion in 'EthConGateway by Joshua 1 Systems' started by dmoore, May 4, 2011.

  1. dmoore

    dmoore Senior Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    0
    Location:
    Houston, TX, USA
    After MUCH effort last year, I produced this video that may assist others in the setup of their ECG DR4/ECG8:

    Configuring the EthConGateway for use with LightShow Pro 1.8

    This video starts with network configuration, then into plug-in config, then explains the channel addressing system in LSP and then how to add controllers. If you are new to LSP, this video is really a must to save you some serious time.
     
  2. marzolf

    marzolf New Elf

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Location:
    Fullerton CA
    Great job Dave, that was very helpful

    Russ
     
  3. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,487
    Likes Received:
    19
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    Thanks for putting this up David, should help many new to LSP and E1.31 control
     
  4. joeengler

    joeengler Apprentice Elf

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Location:
    Garden City, MI 48135
    Thanks Dave,

    After going through this I was able to use the LSP test utility to control the lights. Does LSP support running the output in this mode like it does for regular controlers. I have no been able to get any output from the sequence.
     
  5. OP
    OP
    dmoore

    dmoore Senior Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    0
    Location:
    Houston, TX, USA
    Excellent - if it works in the test utility within LSP, you can pretty much be sure it will work elsewhere within LSP. Two things you need to make sure of if you want to test a sequence -

    * Make sure that the output is enabled in the upper left hand corner of the screen - I think's icon looks like a plug.
    * Right click up in the section where your audio wave form is and then select the last option (forget what it is) and then optimize entire sequence.

    That should get you go'n!
     
  6. mschell

    mschell Full Time Elf

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Location:
    Southeast US
    One more thing I've seen with LSP and E1.31. Sometimes the sequence gets "stuck". You can run lights all day with the testing utility, but when you run the sequence, no lights come on.

    The one way I've been able to get around this is to optimize the entire sequence again. Use the "Maintenance" pulldown out of the waveform area, and have it do the optimize. It usually works after that.
     

Share This Page