1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

HC-1 P10 background colour issue

Discussion in 'The Family Room' started by Doctor_007, Sep 16, 2017.

  1. Doctor_007

    Doctor_007 Apprentice Elf

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    71
    Likes Received:
    18
    Location:
    Toowoomba
    Hi All,

    I've received my HC-1 and a few P10 panels for my stand alone "Tune To" sign. I've programmed a couple of simple sequences but it seems to always have a green background, no matter what I try. Any ideas... @smartalec?
     

    Attached Files:

  2. smartalec

    smartalec Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,196
    Likes Received:
    12
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
    Ive never come across that issue before..
    have you selected the right panel settings an saved them to the usb stick, (could be a issue there maybe)
    but for both panels, that rules out the cables at fault.
     
  3. OP
    OP
    Doctor_007

    Doctor_007 Apprentice Elf

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    71
    Likes Received:
    18
    Location:
    Toowoomba
    This is the panel configuration.
     

    Attached Files:

  4. bbayjohn

    bbayjohn Senior Elf

    Joined:
    Mar 4, 2012
    Messages:
    519
    Likes Received:
    18
    Location:
    Batemans Bay
    Find Me On:
    I can't see the whole pic. It looks like you have HUB75 chosen?
    I have my data from left to right
     
    Last edited: Sep 16, 2017
  5. smartalec

    smartalec Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,196
    Likes Received:
    12
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
    that picture looks correct, (matched it up with a pic of mine)
    after you save the panel settings, do you export the settings to the usb stick?
     
  6. OP
    OP
    Doctor_007

    Doctor_007 Apprentice Elf

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    71
    Likes Received:
    18
    Location:
    Toowoomba
    Yeah I saved it then exported. All the text etc. appears on the screen correct sized on panels but whenever there should be a border, a picture or animation on background it just stays green.
     
  7. djgra79

    djgra79 Senior Elf Generous Elf

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    728
    Likes Received:
    89
    Location:
    Cranbourne West
    Find Me On:
    Does that mean that the image type are not supported or anything to do with converting or codecs? Sometimes pc displays are green when the files cannot be converted or displayed properly due to incorrect codecs installed.
     
  8. Kimbo3000

    Kimbo3000 New Elf

    Joined:
    Aug 9, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Ive had this issue too. I got mine working then was stuffing around with the config of the panels and lost my initial setup (my panels arent listed when software installed).

    I used my backup from home and it worked fine after that. So I assume its due to wrong configuration setup for your panels.

    Good Luck :)
     

Share This Page