New and confused with ECG-P12S

Discussion in 'EthConGateway by Joshua 1 Systems' started by packen, Feb 4, 2015.

  1. packen

    packen New Elf

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Been using LOR controllers for the last two years but think I'm ready to go to pixels. I just got my ECG-P12s controller and I have one string of 50 WS2811 pixels. I have configured the controller with its own network but when I try to run the test pattern nothing happens. the board lights up but the pixels stay off. What am I missing?
    I used the set up video from this forum for the ECG-P12r because I can't find anything on the P12s board.
    Anybody have any ideas? I dont know what else to try.
     
  2. mborg10

    mborg10 Michael Borg

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,446
    Likes Received:
    0
    Location:
    claremont meadows
    Have you got a snapshot of your config page. Last time the issue was the speed.
     
  3. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,471
    Likes Received:
    16
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    Are you connecting the correct end of the string to the controller

    what is the voltage of the pixels, 5v or 12v

    Have you connected power to the correct input bank on the controller are the fuses OK

    You can try downloading the P12R manual which is somewhat similar to the P12s in many ways to ensure you have connected up and configured correctly

    http://auschristmaslighting.com/forums/index.php?topic=2232.0
     
  4. OP
    OP
    packen

    packen New Elf

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I will try to get the screenshot up soon.

    The pixel string is 5v and the power supply is also at 5v. Jumper on the board is set for 5v and the power is connected to the correct side. I have also downloaded the manual for the P12r and been using it for the set up. I also have the dip switch set correctly for the test pattern. The one thing I'm not sure of is if I'm hooked up to the correct end of the pixel string. How do I know which end to hook to the controller?
     
  5. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,471
    Likes Received:
    16
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    Did the pixels come with a plug of some sorts if it did then normally the end that had the male pins will be the input side
    If it has no plugs and you are unsure which end is the input then just try it the other way around as it should not cause damage
     
  6. OP
    OP
    packen

    packen New Elf

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I will give it a try.
    The speed on my configure page is at 3500 for each string.

    Thanks for your help.
     
  7. OP
    OP
    packen

    packen New Elf

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    ............I got it...... lights were wired backwards.......

    Thank you all for your fast help. I'm sure you will hear more from me soon.
     
  8. mborg10

    mborg10 Michael Borg

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,446
    Likes Received:
    0
    Location:
    claremont meadows
    The old switcharoo. Not as good as the old turn it off and on but still works fine.

    Good to see its working.
     
  9. mangoat

    mangoat Full Time Elf

    Joined:
    Dec 29, 2013
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gympie
    almost as good as my "reverse polarity the plugs on my strings" trick, 30amps of pixels shut down the power supplies, all good, till i start unplugging them and then smoke poors out of the last one... :p

    p12s was strong as an ox and didnt fail thought, which was great.
     

Share This Page