Panel Controller (all types)

Discussion in 'SmartAlec Lights' started by smartalec, Oct 30, 2016.

  1. smartalec

    smartalec Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,183
    Likes Received:
    7
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
    The Latest Product i will have for sale.
    (I did not design this, I only imported it)
    http://www.smartaleclights.com/shop/index.php?route=product/product&product_id=71

    RGB Led Panel Sign Controller
    • Programmed via USB stick,
    • Full RGB Colour,
    • 128*192 or 384*64 Max Size,
    • Outputs: 4 Hub75,
    • Storage: 8Meg Internal,
    • P10, P8, P6, P5, P4, P3 Panels Supported,
    • 1/2, 1/4, 1/8, 1/16 ScanRate's Supported,
    • Working Voltage: DC3.8V~DC5.5V 2W,
    • GrayScale: 16
    • Play mode: support taking turns to show image,support 99 showing effect
    • Time: digital clock/analog clock/timer/lunar/solar terms
    • Content support: text/subtitle/picture/animation/time/dial/timing/ SWF and GIF animation with text, images animation effects, easy to operate, Smooth GIF playback, dynamic effects
    • Background effect: Able to run Multi Effects on Multi Layers Overlapping
    Enough of the Dribble, Here's some video's
    P10's (32x16)(10panels) - P10 Panel Test - YouTube
    P6's (32x16)(2 panels) - P6 Panel Test 32x16 - YouTube
    P6's (32x32)(2 panels) - Video yet to come

    How to Config Panels - Howto Config Panels - YouTube
    Simple how to update - Simple Update - YouTube
    an for only $35
     
  2. christish2006

    christish2006 New Elf

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Location:
    Perth
    Hey Alec, that looks fantastic, do you sell the panels too?


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  3. OP
    OP
    smartalec

    smartalec Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,183
    Likes Received:
    7
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
    Currently i dont stock the panels (might look into it next year)
    but they can be gotten for many china suppliers (ray wu, paul zang & ACL member wizard) sell panels tho.
    The Hard part is trying to find a decent source of panels that dont have little faults in them (most do)
    Also with the Prices of the waterproof Panels being cheaper than normal panels nowdays, the choice gets harder.

    I can supply links to the panels i used in them video's if that helps?

     
  4. christish2006

    christish2006 New Elf

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Location:
    Perth
    Hi Alec,


    Thanks, if you could provide some links that would be greatly appreciated. I had a look at Hansonelectronics but he only has the p10s, I think I owuld probably go for two P6's as per your video.


    Does wizard stock them in Aus?, be nice to get some for my show this year.


    Also I saw you update the panel from your USB key, but how do you do the programming to put on the key?


    Cheers
     
  5. OP
    OP
    smartalec

    smartalec Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,183
    Likes Received:
    7
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
    the p6 32x16 panels from ray wu
    and here is the p6 32x32 panels from ray wu
    an here is the p10 32x16 panels from ray wu (most common for everyone)
    but with DHL postage is fast.. so maybe 1-2weeks turnaround

    when you place your order a download link will appear for you to download the U-Disk software
    then you set your display to what you want, an then it saves to the USB Key, that you update the sign with

    I think Hanson is the only one that stocks in the AU.

    Hope that helps

     
  6. christish2006

    christish2006 New Elf

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Location:
    Perth
    Thanks Alec,


    That's great - I will check it out and place an order shortly. Just to be clear - I can use any combination of panels?, for example 2 x P10s as opposed to the 5 x 2 setup you had in the video?


    Cheers
     
  7. OP
    OP
    smartalec

    smartalec Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,183
    Likes Received:
    7
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
    There is no set Min amount of panels , only a max amount
     
  8. christish2006

    christish2006 New Elf

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Location:
    Perth
    Thanks Alec - Order Placed
     
  9. christish2006

    christish2006 New Elf

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Location:
    Perth
    Hey mate,


    Just playing with the Udisk software, how do I tell it that I have more than 1 panel?


    Also it's cutting off text greater than 20 characters, it must be something i'm doing. Just can't get work out why there is a character limit.


    Cheers
     
  10. uncledan

    uncledan New Elf

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Location:
    Buellton California
    Curious how you change the layout as well. Under settings I see modify, but asks for a password. Assuming I'm heading in the right direction... So far this looks very user friendly and simple to use. Just what I needed for a Tune To sign
     
  11. OP
    OP
    smartalec

    smartalec Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,183
    Likes Received:
    7
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
    yes the admin password is '168' , but once you get in there, thats where you control the layout of the panels, an even how a panel is wired(for panels not in the list)
    it stops unwanted people changing the settings, but allows them to change the message only

    I will add, software download link becomes available once you purchase the product
     
  12. christish2006

    christish2006 New Elf

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Location:
    Perth
    Hey Alec,


    Cheers for that, i'm looking in the config and trying to modify to make my panel 64 wide x 16 high, which is 2 x P10 Panels side by side I believe.


    Even if I choose the nearest in the Size dropdown 64x32 and then click save I get an error saying "The controller height is out of range'


    I tried changing the height in the controller on the left but it didnt seem to make a difference.


    Any idea what this error means??
     
  13. OP
    OP
    smartalec

    smartalec Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,183
    Likes Received:
    7
    Location:
    S.A.
    Find Me On:

    I dont know how this helps..
    but i finely got around to doing a setup help video..
    https://www.dropbox.com/s/1469jgk7415m79d/2016-11-07%2011.01.37.mp4?raw=1
     
  14. christish2006

    christish2006 New Elf

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Location:
    Perth
    Hi Alec,


    Just wanted to let you know that after the setup video, I got my panels all up and running. It's so easy to upload the new config, and I like how it's fairly standalone.


    Now just to make some sort of enclosure....
     
  15. OP
    OP
    smartalec

    smartalec Im a SmartAlec what can i say! Community Project Designer

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,183
    Likes Received:
    7
    Location:
    S.A.
    Find Me On:
    More Stock has arrived on the shelf's,
    Hopefully they dont sell in 48hrs again.

    Thats Great News you found it all very easy to use Christish2006,
    I would have to say this is the best/easyest, stand alone controller currently out.
     

Share This Page