Pasting effects from nutcracker to LSP

Discussion in 'LightShow Pro (LSP)' started by z_special, Oct 27, 2015.

  1. z_special

    z_special Full Time Elf

    Joined:
    Feb 2, 2012
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton Alberta
    Alright. so I have watched the video's on exporting the model from nutcracker, copy and paste the file to my imports I get the import into the LSP program double click it to get it to copy to clip board and paste it to where I would like it and nothing appears. If I drag the nutcracker effect into my timing marks it appears but doesn't want to drop. Is there a limitation as to how big of a model I can export from nutcracker and import in LSP...
    Or is it a version problem I am using the current xlights/nutcracker with the current LSP my model is a 24 universe pixel tree....yes maybe over kill but wow if it works

    Zane
     
  2. smeighan

    smeighan Dedicated Elf

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    5
    Location:
    4217 Greenfinch Dr CO 80126
  3. arw01

    arw01 Full Time Elf

    Joined:
    Dec 30, 2013
    Messages:
    384
    Likes Received:
    1
    Location:
    Eastern Washington
    I have not tried it yet, but Tom has one set up with the 50 millisecond timing all ready there. A big paste like that could take a good while as well.


    Try something much smaller to get the feel for it.
     
  4. Lost sol

    Lost sol New Elf

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bentonville, AR
    I am having issues with this as well. I created all my effects for a matrix in xlights, converted it for LSP, get it into my patterns and copy but when I paste nothing shows up. I did it last year with no problem but they were much smaller files so I am also wondering if there is a limit.
     
  5. arw01

    arw01 Full Time Elf

    Joined:
    Dec 30, 2013
    Messages:
    384
    Likes Received:
    1
    Location:
    Eastern Washington
    Running thread on Facebook for this, the file from export is 1.9gb, I suspect that is massively too big.


    One question is do you really need a 20 frame per second effect? I am not sure if the export would respect a 100ms timing and do it at that frame rate instead, would cut down the data by a factor of 4 I believe.
     
  6. dale82

    dale82 Senior Elf

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    567
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kingaroy
    have you tried something a bit smaller? if not as a trouble shooter I would try it, I had no Problems last year exporting 10 universes
     
  7. Lost sol

    Lost sol New Elf

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bentonville, AR
    A smaller file works great. It just seems that the large file won't work. I'm just going to use an older version of xlights and do it like I did last year.
     
  8. OP
    OP
    z_special

    z_special Full Time Elf

    Joined:
    Feb 2, 2012
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton Alberta
    LostSol, I tried for hours trying to get it to work and gave up so I am using xlights this year and imported from LSP to Xlights but had some difficulty with this. I had trouble getting xlights to have the same look as LSP when creating a new sequence for arches. I have watched a few video's but in the end I sequenced in LSP and then imported into xlights. Maybe as I play with the xlights software some more things will clear up for me. I just was in a time crunch do reno's in a house and building new elements(pixel tree) for the yard.

    Zane

    PS I have been in contact with Mrchristmas 2000 and we are going to put our heads together after the holiday season.. Sorry for the late response
     

Share This Page