1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

Ray Wu strip Lights

Discussion in 'RGB Lights - Intelligent Pixels and 3-Channel RGB' started by David_K, Dec 8, 2014.

  1. David_K

    David_K Full Time Elf

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    122
    Likes Received:
    1
    Just wondering if anyone has had success with LPD-6803 strip lights froRay Wu I have the mega tree from hell, all works fine with test patterns etc but when you play a sequence lights stay on when they should not colors are wrong in places things just dont seem to come out right in places, were about to pack it all up it has been so stressfull.
     
  2. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,501
    Likes Received:
    22
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    the 6803 is a 5bit chip and was used extensively in the early days of the hobby which i still have a lot of.

    You need to try and determine it is not water getting in the ends of the strip and running down as the ends of the strip is where this can happen.

    The other thing is what controller are you using as the data speed setting may not be correct

    Also what are the details of your install like cable length and cable size as voltage drop will also cause these issues.
     
  3. gerry

    gerry Senior Elf

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    794
    Likes Received:
    1
    Location:
    Surrey Hills,Melbourne
    It may not be the pixels (though I don't know much about them).

    What is your setup ie controllers and software.

    When you say it is fine in test , is this testing via the test pattern generator of the controller or using something such as DA_131 ?

    I used to do everything in 4 steps (but it was my first year) - test pattern via the controller, then DA_131, then LSP with a short cable (to avoid any voltage drop issues) , then the proper length cable with PI and T connectors as required.
     
  4. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,501
    Likes Received:
    22
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    I would post up a screen shot of your configuration of both your controller and the software you are using because if that is not correct then you will also see this
     
  5. OP
    OP
    David_K

    David_K Full Time Elf

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    122
    Likes Received:
    1
    Thanks guys, Just try and give you as much info as possible I am using a ecg-p2 controller it is probably only a metre or so from controller . The test pattern within the controller works fine, I tested with da1.31 software and the lights all responded to every command as they should. 408 channels. I have changed the output and colors are fine and sequence seems to be ok. First three strips seem to be the probem one section in the second strip lights in the same place every time and goes out comes on and the three strips come on when they should not. They tend to flicker and act randomly but it happens in the same place each time and the same pixels and strips as if it were in the sequnce but we have checked it over and over. I will add some screen shots just bear in mind I only have he tree attached at this moment as It is first inline from the controller and I cannot get it sorted to connect th rest of the lights.
     

    Attached Files:

  6. gerry

    gerry Senior Elf

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    794
    Likes Received:
    1
    Location:
    Surrey Hills,Melbourne
    What does your effects page look like ie do you have anything set there ?
     
  7. OP
    OP
    David_K

    David_K Full Time Elf

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    122
    Likes Received:
    1
    Hi Gerry, no nothing in that section, do I have to have anything set in it?
     
  8. gerry

    gerry Senior Elf

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    794
    Likes Received:
    1
    Location:
    Surrey Hills,Melbourne
    As far as I can tell, this looks fine , but it almost appears that you have something sending data to the same channels from LSP.

    You do not need to set anything on the effects page , but ensure that no value is set there at all - or simply attach it and I will have a look as that is often the culprit.

    On the P2 config , have u saved this config from that screen (in which case the unticked ones should show as N) , and then rebooted ?

    Have you checked all the elements to ensure that nothing else has the same channels defined ?

    Do you have Wifi turned on , on your network that your PC is connected to or have had it turned on recently. If so , turn it off and reboot the PC.

    Finally , when the tree was drawn , is it possible that some other elements have been drawn such that they overlap or appear to overlap the tree in the visualizer ?

    If none of the above :
    can u try the following if u wish. It wont take long
    - Open the sequence and save it (save as) as another name eg XXX . restart LSP and open the seq XXX.
    - Reset all channel images from all the other elements except the tree. (Right click each element name when collapsed to do this)
    - Clear all channel effects from all the other elements except the tree. (Right click the element name when collapsed to do this)

    Run the seq and see if u still get the error
     
  9. OP
    OP
    David_K

    David_K Full Time Elf

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    122
    Likes Received:
    1
    Hi Guys, thank you for all your input I have found the problem, apparently "we" we being my wife and I somehow forgot to change some of the zones on some of the different controllers eg arches were in zone 1 and should have been in zone 2 and interferring with the tree etc. thanks again for all you help.
     
  10. gerry

    gerry Senior Elf

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    794
    Likes Received:
    1
    Location:
    Surrey Hills,Melbourne
    Glad that it got sorted ! All the best for your show ..
     
  11. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,501
    Likes Received:
    22
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    glad it was something simple
     
  12. OP
    OP
    David_K

    David_K Full Time Elf

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    122
    Likes Received:
    1
    Yeah amazing how the simple things can cause so much headache and slip past you. thanks for all your help.
     

Share This Page