1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

Sincronizing music with sequences

Discussion in 'Sequencers & Software Tools' started by tweetygirl22, Jan 10, 2013.

  1. tweetygirl22

    tweetygirl22 New Elf

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Ive downloaded a squence, then i had to go somewhere else to download the music, now i can't get the sequence to sincronize with the music?
    Is their a site or video tutorial that we can view that would help us understand and help show us how we can get our sequence to run in time with the music.
    We did purchase a LOR sequence but can't get that to work due to not having the LOR Controller, it seems to have a lock on it??? Cannot change the channel settings it is locked in LOR controller.
    If anyone can help us with any knowledge it would be greatly appreciated.
     
  2. Beacy

    Beacy It's so much better on the dark side

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    466
    Likes Received:
    0
    Location:
    Beaconsfield
    I'm not much help with the LOR part of things however the stiming issue will relate to the song length the music piece that the sequence was don on may have a slightly shorter or long lead time you may have to edit the song and chop the front of it a bit
     
  3. AAH

    AAH I love blinky lights :) Community Project Designer

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    2,537
    Likes Received:
    14
    Location:
    Eaglehawk
    Find Me On:
    Getting the exact music file to match the sequence is sometimes an issue. There are thousands of sequences available that include the source music so you can get the timing right when you buy a legal copy of the music :)

    There's lots of sequences at http://forums.lightorama.com/index.php?/topic/16204-download-free-sequences-here/
    The 1st post there has a bunch of sequences and the edited music to suit is included.

     
  4. David_AVD

    David_AVD Bite my shiny metal ass!

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    3,409
    Likes Received:
    43
    Location:
    Victoria Point (Brisbane)
    Find Me On:
    I think the OP's issue is converting from a LOR controller to a DMX controller. I've not used a LOR controller in a sequence so not sure what's involved.

    Maybe they just need to set up the DMX output in Network Preferences, delete any LOR outputs then edit the sequence channels to point to the correct (DMX) channels?
     
  5. OP
    OP
    tweetygirl22

    tweetygirl22 New Elf

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Thanks AAH for the link to the website for the sequences and music it's been great.
    Dale & Paul
     
  6. bbayjohn

    bbayjohn Senior Elf

    Joined:
    Mar 4, 2012
    Messages:
    519
    Likes Received:
    18
    Location:
    Batemans Bay
    Find Me On:
    What I have done is saved a previous chanel list. Checked out the timming of the downloaded sequence. Opened a new sequence, import music file, import saved chanel file, then just copy from the downloaded sequence and paste into the new sequence to the new sequence. Have used this method twice, it saves a lot of time.
     

Share This Page