1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

Tried to configure the ECG-P2 but failed

Discussion in 'EthConGateway by Joshua 1 Systems' started by Rxsd, Jan 29, 2015.

  1. Rxsd

    Rxsd New Elf

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Afternoon all
    I do apologise for the long winded post
    Sorry to be a pain but I thought I was going well with the ECG-P2 set up.
    Connected the 5 meter 2811 10pcs-IC- and 30pcs-5050 RGB strip which I assume means 30 pixles
    Typed in the 10.10.10.10. all good, put in password
    Went to string configuration and activated the first universe
    Selected 2811 pixels on both outputs
    Numbered the first universe 1
    Start at 1
    Number of pixels 30
    Left all the other boxes unchecked
    Saved and rebooted
    After the reboot all the pixels came on, all white
    Went to IP Config and enabled e-1.31 and UBL
    Ticked test pattern and rebooted
    Nothing happened all the pixels stayed on
    Where have I gone wrong, :(
    I am using Cat 6 cable connected to my windows 8 laptop
    Thanks for all your time, any advise much appreciated, have a good day
    Ray :)
     
  2. mborg10

    mborg10 Michael Borg

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,446
    Likes Received:
    0
    Location:
    claremont meadows
    Firstly 5m of 10ic/m is 50 pixels
    Have you got a snapshot of your config page
     
  3. dale82

    dale82 Senior Elf

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    568
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kingaroy
    Can you post a Pic of the config? if not jump into chat and give us some more info
     
  4. OP
    OP
    Rxsd

    Rxsd New Elf

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    How does one post a photo ?

    Ray
     

    Attached Files:

  5. dale82

    dale82 Senior Elf

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    568
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kingaroy
    Your speed is set to 0, also you have both outputs set at 1. If you jump into chat as its easier to talk you through
     
  6. dale82

    dale82 Senior Elf

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    568
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kingaroy
    set your speed to 3000
     
  7. Benschristmaslights

    Benschristmaslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,132
    Likes Received:
    8
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:
    is the setup fixed now???
     
  8. OP
    OP
    Rxsd

    Rxsd New Elf

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    All is good guys
    We have blinky, red, green and blue with a white chaser
    Thank you so much for all your help

    Ray
    :D
     
  9. mborg10

    mborg10 Michael Borg

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,446
    Likes Received:
    0
    Location:
    claremont meadows
    Was it the speed that was the issue
     
  10. dale82

    dale82 Senior Elf

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    568
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kingaroy
    Im assuming it was the Speed that was causing the issue
     
  11. OP
    OP
    Rxsd

    Rxsd New Elf

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    The speed is the only thing I changed Oh and the pixel count from 30 to 50

    Again thanks guys
    Ray
     

Share This Page