1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

WS2801 pixel problem.

Discussion in 'RGB Lights - Intelligent Pixels and 3-Channel RGB' started by Daniel1973, Mar 23, 2015.

  1. Daniel1973

    Daniel1973 Apprentice Elf

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mount Annan NSW
    Hi all,

    I am having issues with my WS2801 pixels. I have them on a pixel tree, (63) and I am planning on connecting 5 trees together. However after testing first tree, the last pixel will not light up. I thought it may be dead, so I cut it off. Next thing the new last pixel wont light up... I appreciate your help guys and girls.

    Daniel
     
  2. bbayjohn

    bbayjohn Senior Elf

    Joined:
    Mar 4, 2012
    Messages:
    519
    Likes Received:
    18
    Location:
    Batemans Bay
    Find Me On:
    Have they been outside? It could be moisture getting in.
     
  3. OP
    OP
    Daniel1973

    Daniel1973 Apprentice Elf

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mount Annan NSW
    All sorted .. Thanks Ben ( BensChristasLights) and Adam (LizardKing)
     
  4. Benschristmaslights

    Benschristmaslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,125
    Likes Received:
    7
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:
    your welcome Daniel
     
  5. bbayjohn

    bbayjohn Senior Elf

    Joined:
    Mar 4, 2012
    Messages:
    519
    Likes Received:
    18
    Location:
    Batemans Bay
    Find Me On:
    :) Another happy customer Ben
     
  6. Benschristmaslights

    Benschristmaslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,125
    Likes Received:
    7
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:
    just what I like to see John :D
     
  7. lizardking

    lizardking IT IS STILL ALL BENS FAULT

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Messages:
    416
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gold Coast
    Find Me On:
    and this is why i want to use a J1SYS controller or 2
     
  8. David_AVD

    David_AVD Bite my shiny metal ass!

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    3,412
    Likes Received:
    43
    Location:
    Victoria Point (Brisbane)
    Find Me On:
    For future reference, what was the cause / solution?
     
  9. fasteddy

    fasteddy I have C.L.A.P Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    6,487
    Likes Received:
    19
    Location:
    Albion Park NSW
    Find Me On:
    yes has left me wondering what the solution was as well
     
  10. OP
    OP
    Daniel1973

    Daniel1973 Apprentice Elf

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mount Annan NSW
    Using ECG-P2 and WS2801 pixels. Last pixel would not light up.

    Bens Solution .
    1.) set correct Baud rats for WS2801 (750 not 3000)
    2.) Have correct pixel count on Universe 1 - I had set to 170

    Once Ben remoted in and set to Uni 1 to have 61 pixels all lights burning bright.

    I guess the pixel count was enducing an error.
     
  11. Benschristmaslights

    Benschristmaslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,125
    Likes Received:
    7
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:

Share This Page