1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

differance between T-568A and T568b wire color ?

Discussion in 'RGB Lights - Intelligent Pixels and 3-Channel RGB' started by thornsinroses, Sep 29, 2011.

  1. thornsinroses

    thornsinroses New Elf

    Joined:
    Aug 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi
    always i have confusion about these wire colors.
    1.In Christmas display which one we are using ?
    2.i m planing to use dmx this year. thinking to use ethernet. so from computer to switch which one i have to use ?.is it T-568B crossover cable or stright cable ?
    3. from switch to DR4 (j1sys) which cable can i use ?
    4. from DR4 to cheaper dmx controller which color cable i have to use ?
    --------
    b. i am planing to use 100 counts 16 pair ordinary led's strings for mega christmas tree(not rgb). can i use LOR DC boards ?. or i have to use ac only ?
    Thanks in advance.
    thornsinroses
     
  2. OP
    OP
    thornsinroses

    thornsinroses New Elf

    Joined:
    Aug 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks SuperMan,
    So can i use both ends T-568b for computer to switch, and same in switch to dr4 also ?
    Thanks
    Thornsinroses
     
  3. Superman

    Superman I Have C.L.A.P and its very infectious Global Moderator

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    1,652
    Likes Received:
    21
    Location:
    Ipswich-QLD
    Find Me On:
    yes from computer to switch to DR4 is a Straight Standard cable
     
  4. Superman

    Superman I Have C.L.A.P and its very infectious Global Moderator

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    1,652
    Likes Received:
    21
    Location:
    Ipswich-QLD
    Find Me On:
  5. OP
    OP
    thornsinroses

    thornsinroses New Elf

    Joined:
    Aug 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi SuperMan
    Wht is the color code for DR4 to dmx controller(in dmx controller i have 4 cable red,blue,green, and white/yellow). can i use one end 568B and and another end ????(in 8 cables which one i have to use. and which pin). this is not LOR dmx. this is seperate network.
    thanks for advance help
    thornsinroses
     
  6. Superman

    Superman I Have C.L.A.P and its very infectious Global Moderator

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    1,652
    Likes Received:
    21
    Location:
    Ipswich-QLD
    Find Me On:
  7. OP
    OP
    thornsinroses

    thornsinroses New Elf

    Joined:
    Aug 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks for your help...that helped me a lot.
    b)for mega christmas tree( 100 *16 counts ordinary led)i m planing to use LOR boards . can i use DC board or AC board ?
    :) :) :)
    thanks
     
  8. David_AVD

    David_AVD Bite my shiny metal ass!

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    3,540
    Likes Received:
    81
    Location:
    Victoria Point (Brisbane)
    Find Me On:
    T568A and T568B are just different wiring colours. The pins are still wired 1..8 to 1..8 the same way for both types.

    As long as you use the same standard (A or B) for both ends of a CAT5 cable, it will be wired straight through.
     
  9. Superman

    Superman I Have C.L.A.P and its very infectious Global Moderator

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    1,652
    Likes Received:
    21
    Location:
    Ipswich-QLD
    Find Me On:
    Do you have your lights yet? That will determine if your using a AC or DC LOR board. both of these boards can be connected to the DR4 with the modified cable from the info in the 4th post
     
  10. OP
    OP
    thornsinroses

    thornsinroses New Elf

    Joined:
    Aug 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi
    last year i bought 100*16 ordinary led lights. and already i have 3 AC controllers for other purposes. now i want to make use these lights for mega christmas tree. so i m planing to buy one more controller for christmas mega tree. so i heard that i can use these led's in DC board .my setup is LOR is separate network. and dmx is separate network. i don't want mix.
    thanks
     

Share This Page