1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

Falcon 16v3 stopped working!

Discussion in 'DC & Pixel Controllers' started by Mischka, Aug 7, 2019.

  1. Mischka

    Mischka New Elf

    Joined:
    Dec 21, 2014
    Messages:
    18
    Likes Received:
    3
    Hi Everyone,
    I need some help please!!!
    Last night I was testing out my two controllers (Falcon 16v3 and PixLite 16 MK-II) using xlights test function on the individual ports and things were going great lights were flashing and chasing. Then during a test of chase lights it froze and then the Falcon lost power to what seems to be the top half of the board. I've tried the reset tip and tested that power is still being feed to the 2 inputs at 12volts and it is getting 12volts. As you can see by the picture the screen is black and the ethernet ports have no power to them!!! Help ..... and idea how to fix this or is this a common thing on Falcons that they just stop for no reason? Falcon Controller.jpg
     
    Originalninja01 likes this.
  2. djgra79

    djgra79 My name is Graham & I love flashing lights! Generous Elf

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    418
    Location:
    Cranbourne West
    Find Me On:
    Looks like 12.2v being fed to the board? Perhaps they don't like getting more than 12v?
    I'm sure some other actual Falcon experts will chime in soon enough though.
     
  3. darylc

    darylc 404 darylc not found Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    Dec 8, 2012
    Messages:
    617
    Likes Received:
    209
    @djgra79 The F16v3's are sensitive to 5v being over voltage, but over 12V should be OK.

    @Mischka I've contacted you via PM to organise for you to send me the board so I can take a look.
     
    djgra79 and Mischka like this.
  4. Originalninja01

    Originalninja01 New Elf

    Joined:
    Apr 21, 2019
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ive just had the same thing happen
    Updated my raspberry pi sd with new fpp and then turned it all back on only to find the controller not working.
    The mosfets near the power select jumper get quite warm
     

Share This Page