1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

New P12S controller not connecting via web browser

Discussion in 'EthConGateway by Joshua 1 Systems' started by petcon, Jun 8, 2013.

  1. petcon

    petcon New Elf

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toronto
    Hello All,

    I'm having an issue with the P12S controller. I cannot connect via the web browser. I can ping the P12S with no issues. I have disabled the firewall and the antivirus on both Windows XP and Windows 7 workstations. Any ideas?

    Thanks,
     
  2. AAH

    AAH I love blinky lights :) Community Project Designer

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    2,543
    Likes Received:
    14
    Location:
    Eaglehawk
    Find Me On:
    I am guessing that by saying you can ping it that means that when pinging 10.10.10.10 you are getting 100% success.
    When you try the same address in your browser what happens?
    I had issues when using my P2 in that I had to set my IP of the ethernet port to somewhere in the 10.10.10.xx range to get it to talk successfully.
     
  3. kane

    kane Dedicated Elf

    Joined:
    Dec 23, 2010
    Messages:
    1,021
    Likes Received:
    0
    Location:
    Trigg (Northern suburbs of Perth)
    Find Me On:
    The key thing will be to make sure you're connecting to the right IP address via your web browser..

    First question to ask, is how do you actually know that you're pinging the P12S - you may actually be pinging your own computer's IP address.. Obviously if you then attempt to connect via HTTP, nothing will be returned (unless of course you're running a webserver on your computer!)

    Let us know your level of IT proficiency so we can target our help at the right level

    Cheers

    Kane
     
  4. OP
    OP
    petcon

    petcon New Elf

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toronto
    The IP address on the computer is set to 10.10.10.5. When I try to connect through the browser using Internet explorer 10 and Firefox via the 10.10.10.10 address the message I get is the page can't be displayed.

    Also my level is very high. I'm a IT Tech for a school board.
     
  5. Benschristmaslights

    Benschristmaslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,125
    Likes Received:
    7
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:
    are you sure it is a p12s?? and not a p12r

    as I know for a fact that the firmware is not complete yet and that ed should have it ready for me early next week to email out to the people that purchased it at the Sydney mini.
     
  6. AAH

    AAH I love blinky lights :) Community Project Designer

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    2,543
    Likes Received:
    14
    Location:
    Eaglehawk
    Find Me On:
    My P2 wasn't new when I got it and I did a usb upgrade on it to set it back to stock standard. It may be worth using the usb utility to make sure that everything is hunky dory.
     
  7. lithgowlights

    lithgowlights Senior Elf

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    748
    Likes Received:
    20
    Location:
    Lithgow, NSW
    Find Me On:
    Maybe try connecting to the board via the USB connector and the PIC32UBL program available here and via J1Sys. There you can check the settings, maybe change the IP address just in case you have something else connected at 10.10.10.10 (Even experts forget that other P12R connected at the other end of the shed, or modem at the same address lol)
     
  8. lithgowlights

    lithgowlights Senior Elf

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    748
    Likes Received:
    20
    Location:
    Lithgow, NSW
    Find Me On:
    Oh and using a few different programs here on PC's for antivirus, I have NEVER had to disable that, or the windows firewall for any setup of the J1Sys gear
     
  9. OP
    OP
    petcon

    petcon New Elf

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toronto
    Yea it's the P12S that was released a few weeks ago. The price was a little more than the P12R.
    I will try to connect via the USB connector.

    Thanks
     
  10. lithgowlights

    lithgowlights Senior Elf

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    748
    Likes Received:
    20
    Location:
    Lithgow, NSW
    Find Me On:
    Oh and for instant help, the chat is often handy :)
     
  11. Benschristmaslights

    Benschristmaslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,125
    Likes Received:
    7
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:
    ok well then you can only connect to it through the ubl. when you plug lights in what is it doing to them?? is it keeping only a few on??
     
  12. OP
    OP
    petcon

    petcon New Elf

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toronto
    I can connect to the ubl with no issues. As far as I can see it looks okay. Firmware version is 1.3.
    Lights connected partially come on.
     
  13. Benschristmaslights

    Benschristmaslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,125
    Likes Received:
    7
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:
    yep that is all ok then and as far as you can go till ed updates us with new firmware for the p12s and the 2 asic chips. that should not be long from what ed was telling me the other night
     
  14. OP
    OP
    petcon

    petcon New Elf

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toronto
    I was told in a few days there should be an update.
     
  15. GoofyGuy

    GoofyGuy Guest

    Can you bring up the IP list of connected devices for the switch/router to confirm its the right IP?
     

Share This Page