Pixel speed on the P12S and latest firmware v3.4b

Discussion in 'EthConGateway by Joshua 1 Systems' started by pagrosse, Dec 1, 2017.

  1. pagrosse

    pagrosse New Elf

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Hey guys, I'm having an intermittent issue with a few strands of pixels and I'm wondering if its related to the speed I'm using. In the bootloader documentation from Ed he mentions speeds of 3200-4000kbps but I'm running 1/10th of that. I received a very early build date (Dec '14) before it was officially released.

    All the links to the latest firmware v3.4b are broken. Can someone upload these?

    Thanks!

    P12s string config.PNG
    P12s system info.PNG
     
  2. David_AVD

    David_AVD Bite my shiny metal ass! Community Project Designer Generous Elf

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    3,728
    Likes Received:
    170
    Location:
    Victoria Point (Brisbane)
    Find Me On:
    The correct speed should be 3200 or thereabouts for 2811 pixels. I have no idea how it could be working at the rates you have listed.
     
  3. Extreme L Displays

    Extreme L Displays Full Time Elf Generous Elf

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    188
    Likes Received:
    38
    Location:
    Central Coast
    Find Me On:
    All my speeds are between 1600 and 2200 depending on cable distance.
     
  4. Baf05

    Baf05 Full Time Elf

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    232
    Likes Received:
    1
    Location:
    Canberra
    I run slower speeds too, depending on cable distance.
     
  5. OP
    OP
    pagrosse

    pagrosse New Elf

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Thanks for the info guys. I believe in my early build the speeds were not calculated correctly and off by a decimal place so I'm running a little higher than everyone else.

    Request: Can someone upload their copy of 3.4b or point me to a working link? Thanks!
     
  6. Benslights

    Benslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,383
    Likes Received:
    113
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:
    i run 2811 at 2800 on my p12s and p12r and p2 no issue
     
  7. OP
    OP
    pagrosse

    pagrosse New Elf

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Can someone post this latest firmware? I tried contacting Ed but I haven't heard back from him.

    Thanks!
     
  8. David_AVD

    David_AVD Bite my shiny metal ass! Community Project Designer Generous Elf

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    3,728
    Likes Received:
    170
    Location:
    Victoria Point (Brisbane)
    Find Me On:
  9. Benslights

    Benslights Dedicated Elf Global Moderator Generous Elf

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    2,383
    Likes Received:
    113
    Location:
    Elderslie
    Find Me On:
    if you need a hand pm me i have done it a few times
     
  10. lithgowlights

    lithgowlights Senior Elf Generous Elf

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    820
    Likes Received:
    72
    Location:
    Lithgow, NSW
    Find Me On:
    I run at 2800 here on P12R and P12S as well, for 2811's. 750 is the default for 2801's, 2800-3400 for 2811's
     
  11. OP
    OP
    pagrosse

    pagrosse New Elf

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Thanks David.

    I uploaded this new firmware but I still had my flickering issue. I was able to correct it though with replacing my null pixel. Come to find out it was from another order (likely a WS2811 copy) and wouldn't repeat the signal properly likely because it ran on slightly different speeds.

    Takeaway: Use the same brand/lot/vendor/etc pixel for a null as what you are feeding.
     
  12. Baf05

    Baf05 Full Time Elf

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    232
    Likes Received:
    1
    Location:
    Canberra
    Seeing as this thread is recent and about P12's, I want to update the firmware on my P12S so I can run multi universes on it. Is this an easy process?
     
  13. David_AVD

    David_AVD Bite my shiny metal ass! Community Project Designer Generous Elf

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    3,728
    Likes Received:
    170
    Location:
    Victoria Point (Brisbane)
    Find Me On:
    It's not too hard. There's a bootloader program you run on a PC and it uploads the new firmware to the controller. See post #8 above for a link to the files.
     
  14. drakky

    drakky Full Time Elf

    Joined:
    Dec 2, 2012
    Messages:
    294
    Likes Received:
    60
    or don't use null pixels at all , use line drivers they are way better
    https://www.diychristmas.org/vb1/sh...er-null-pixel-without-pixel&p=95025#post95025

    someone over here should make these
     
  15. lithgowlights

    lithgowlights Senior Elf Generous Elf

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    820
    Likes Received:
    72
    Location:
    Lithgow, NSW
    Find Me On:
    True. Alec does make Pixel Extenders which work pretty good, but are a lot more complex
     

Share This Page