Please help - FPP Channel Outputs / Issues

james_o100

New elf
Joined
Sep 21, 2014
Messages
9
Hi All,
Hope everyone's displays are up and running nicely - mine however, is not.
I started out in the pixel game this year, and decided to start small.

I'm running a Pi3B+ with FPP loaded (just updated to 2.5 this evening).
I'm also running a PiCap - (http://www.hansonelectronics.com.au/product/rpi-28d/) which has 2x ws2811 output channels.

Off one channel, I am running 3x Leaping Arches (2.5m ws2811 strip inside).
This worked a treat, and when it was the only object being ran, it was amazing.

But because it seemed so easy after the arches, I decided to utilise the other output and put some strings up on the house (also ws2811 from Ray Wu).
This is when I have ran into problems.

Each strip works perfectly when tested with a pixel tester, so I know it's not a wiring issue etc (I've also measured voltages at the end of the strips etc, and all are showing they are getting 12v)
Additionally, I have swapped the strings around and they all work on the same pigtail (the pigtail for the middle doorway), just not when I put them back to their rightful place.
I'm a complete noob when it comes to the Universe/Channel/#Nodes/#Pixels stuff - and am confident this is where my problem lies.

Can someone please have a look at the attached photos and give me a hand.
Please... I don't want to let the kids down when they've been looking forward to this so much.





 

AAH

I love blinky lights :)
Community project designer
Joined
Dec 27, 2010
Messages
3,389
Location
Eaglehawk
2 issues that I can see.
Untick the enable e.31 output. Channels need to be configured on the page but you aren't sending data out so don't need it ticked.
On the pixels string page the 2nd output should be 226,190 not 511,190.
 

AAH

I love blinky lights :)
Community project designer
Joined
Dec 27, 2010
Messages
3,389
Location
Eaglehawk
2 problems solved. Outputs were reversed and also had a data integrity issue with a long distance run.
All going now. Let there be lights :D
 

james_o100

New elf
Joined
Sep 21, 2014
Messages
9
2 problems solved. Outputs were reversed and also had a data integrity issue with a long distance run.
All going now. Let there be lights :D
Yep... all fixed, thanks to the awesome man above! (@AAH )
Thanks again mate - you're a champ!
 
  • Like
Reactions: AAH
Top