1. New to Christmas lighting? Get started with the AusChristmasLighting 101 Manual:
    auschristmaslighting.com/wiki/AusChristmasLighting-101

xscheduler 2019.28 - No standalone option.

Discussion in 'xLights (Nutcracker)' started by cdjazman, Jun 11, 2019 at 6:16 PM.

  1. cdjazman

    cdjazman Full Time Elf

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    334
    Likes Received:
    89
    So I have installed xlights 2019.28 and looking at testing xscheduler and i cant access from my phone (on the same network) as i did with last year 2018.58.

    Not sure if it is me or that there is not a standalone option that i ran last year. I used a minipc and ZERO raspberry pi units.

    Any assistance would be great.

    Thanx.
     
  2. keithsw1111

    keithsw1111 Full Time Elf

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    491
    Likes Received:
    88
    Location:
    Kellyville, NSW
    Find Me On:
    Can you access it from the browser on the pc running xschedule.
     
  3. OP
    OP
    cdjazman

    cdjazman Full Time Elf

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    334
    Likes Received:
    89
    Keith,

    Do you mean the web interface? If so then yes on the machine pc running xschedule.
     

    Attached Files:

  4. keithsw1111

    keithsw1111 Full Time Elf

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    491
    Likes Received:
    88
    Location:
    Kellyville, NSW
    Find Me On:
    Has your pcs up address changed. You should use the up displayed in the middle bottom of the xschedule screen.
     
  5. OP
    OP
    cdjazman

    cdjazman Full Time Elf

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    334
    Likes Received:
    89
    it may have changed but yes i am trying to use the ip address shown at the bottom of xscheduler.

    the previous version had standalone as an option. Is that just the default option now?
     
  6. keithsw1111

    keithsw1111 Full Time Elf

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    491
    Likes Received:
    88
    Location:
    Kellyville, NSW
    Find Me On:
    Yeah we made it more flexible. Standalone is the same as having remote disabled and none of the master modes turned on.

    It has nothing to do with the web interface. If you are using the right address then the most likely issue is a firewall issue.
     
  7. OP
    OP
    cdjazman

    cdjazman Full Time Elf

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    334
    Likes Received:
    89
    Ok thanks Keith.

    We did install NBN recently so will have to check that out.

    Thanks again for your help.
     
  8. OP
    OP
    cdjazman

    cdjazman Full Time Elf

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    334
    Likes Received:
    89
    And BANG..... run firewall to allow xschedule and "insert band fanfare here"

    Thanks @keithsw1111
    You da man.
     

Share This Page